Duurzame raamdecoratie

Raambekleding die langer meegaat levert minder milieubelasting op!

 Bron: Hewo Raamdecoratie

We hebben het vandaag over raamdecoratie. Er is ons met marketing trucs geleerd om als we het over raamdecoratie hebben , maar snel even naar de discounter te rijden en daar iets uit het rek te plukken. Want, zo denken wij, het is niet duur en over één of twee jaar koop ik weer iets ander en gooi ik deze gewoon weg.  De gedachte om telkens iets nieuws te hebben is erg slecht voor het milieu.  Zoals het met veel bulk producten gaat, komt de kant en klare raamdecoratie uit de bouwmarkt of discounter uit lage loon landen. Hier worden milieuregels vaak met voeten getreden, vervolgens maakt deze een lange reis in een zeecontainer en  vrachtauto. Vervolgens rijden we er naar toe en kopen het product.  De hoeveelheid Co2 die hierbij vrijkomt is enorm.

Hoe kunnen we bewuster met dit soort zaken omgaan

Voor raamdecoratie geldt zeker het volgende.  Wat je niet weet is dat als je elke twee jaar iets anders koopt, je eenvoudig duurder uit bent dan als je een degelijk product koopt.  We spraken met Hewo Raamdecoratie B.V.,  fabrikant van raambekleding in Nederland van het merk Hewo met webwinkels als Raamdecoraties.nl en Duorolgordijn.eu ( een duo rolgordijn is een soort rolgordijn met stroken).

Door kwaliteit te leveren, gaat een product gemiddeld 5-10 jaar mee.  Dat is veel langer dan het gemiddelde van de tijd dat een kant en klaar product voor het raam hangt.  Men geeft aan dat de kosten van maatwerk niet veel hoger zijn dan het kant en klaar product.  Voor de klant het grote voordeel dat het product altijd past, een lange levensduur én winst voor het milieu.  Bij Hewo Raamdecoratie wordt gekeken of er milieu winst kan worden behaald zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.  Denk bijvoorbeeld aan het borstel proces van aluminium profielen. Dat kan door samenwerking met de Gebr. Drent een stuk milieu bewuster.